ISKRENI JAKOVČIĆ

'Nalazim se na listi koja je razočarala građane Hrvatske'

23.04.2014 u 08:12

Bionic
Reading

Kandidat IDS-a i četvrti na listi Kukuriku koalicije za Europski parlament Ivan Jakovčić rekao je u utorak navečer u Slavonskome Brodu da je koalicija razočarala građane jer nije ispunila velika očekivanja koja je plasirala te poručio da u iduće dvije godine treba ispuniti većinu onog što je obećala.

'Nalazim se na listi koja je razočarala građane Hrvatske, mi smo plasirali velika očekivanja koja nisu ispunjena. Sada naša koalicija u naredne dvije godine ima obavezu da ispuni većinu onoga što je obećala', kazao je Jakovčić na predizbornom skupu ističući kako je svjestan da situacija nije dobra i da će građane biti teško motivirati da izađu na europske izbore.

'Osnovni preduvjet da kao eurozastupnik iz naše male zemlje napraviš nešto veliko jest da znaš što ćeš sutra činiti', poručio je Jakovčić koji je kao svoj kredibilitet za hrvatskog člana u Europskom parlamentu naveo podatak o 340 projekata vrijednih 110 milijuna eura koliko je za njegovog mandata župana privukla Istarska županija. 'Da su moje kolege župani barem pola toga doveli u svoje županije Hrvatska bi sada drugačije izgledala', kazao je Jakovčić dodavši da su ga mnogi ismijavali i napadali kada je Istarska županija otvarala svoje predstavništvo u Bruxellesu.

Turizam, poljoprivreda, brodogradnja, kultura - teme su na koje će biti fokusiran bude li izabran za jednog od 11 hrvatskih članova Europskog parlamenta. Prema njegovim riječima, na 25 prijavljenih hrvatskih kandidacijskh lista nalazi se veći broj kvalitetnih kandidata. 'Ja sam nešto napravio i to želim raditi u Europskom parlamentu', istaknuo je Jakovčić koji je spreman probleme koje ima Slavonski Brod predstaviti u Europskom parlamentu.

'Pitanje ekologije u Slavonskom Brodu je jedno od prvih koje ću postaviti na stol Europske komisije, jer je to sada onečišćenje države članice Europske unije', rekao je Jakovčić dodajući da je obnova slavonskobrodske tvrđave jedan od projekata koje sa svojim timom može pomoći pripremiti za povlačenje sredstava EU fondova.