PROMJENJIVO, ALI TOPLO

Više sunca tek u petak i subotu

22.04.2014 u 12:40

Bionic
Reading

Nestabilno vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja te povremenim pljuskovima nastavit će se sve do kraja tjedna, međutim u petak i subotu će ipak biti nešto više sunčanog vremena, najavljuju prognostičari

U srijedu će u cijeloj zemlji prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom, ponegdje i pojačanom naoblakom. Najoblačnije bit će u Dalmaciji u kojoj će biti i povremene kiše, ponajviše na jugu, i to navečer i u noći na četvrtak. U unutrašnjosti je ujutro moguća kratkotrajna magla, a popodne lokalni pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. U noći na četvrtak na cijelom Jadranu mogući su jaki udari bure. Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 12 u unutrašnjosti te od 12 do 16 °C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će biti od 18 do 23 °C.

U četvrtak će posvuda biti promjenjivo oblačno s kraćim i duljim sunčanim razdobljima te povremenom kišom ili pljuskovima s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, podno Velebita s jakim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 13, a na Jadranu od 14 do 16 °C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 17 do 22 °C.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se i u petak i za vikend. Iako se očekuje više sunca, osobito na Jadranu, i dalje će biti nestabilno, zbog čega će mjestimice biti prolazne kiše ili pljuskova. U petak će u unutrašnjosti zapuhati slab, u Slavoniji i umjeren jugoistočnjak dok će na Jadranu vjetar biti slab jugozapadni. U subotu će posvuda puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo koji će jačati u nedjelju. S jačanjem juga opet će se posvuda jače naoblačiti uz mjestimičnu kišu. Jutarnja temperatura tih će se dana uglavnom kretati od 9 do 14 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će biti od 17 do 22 °C.