Hrvatska (NE)ODGOVORNOST SE ISPLATI

Smijenjeni Cerovečki opet direktor HŽ Infrastrukture

  • Autor: H.P./V.P.P.
  • 1.9.2009 11:35:27
  • 21.8.2009 13:56:40

Da je u HŽ-u moguće baš sve, pokazuje i novi apsurdni primjer: Božo Cerovečki, član Uprave HŽ infrastrukture, kojeg je nakon željezničke nesreće u Rudinama kod Kaštela ministar Božidar Kalmeta smijenio u paketu s predsjednikom te uprave Mijatom Kurtušićem i članom Stjepanom Bestijanićem, vraćen je na posao i ponovno imenovan izvršnim direktorom prometnih poslova

Prema riječima Ivane Juričić, tajnice kabineta Božidara Kalmete, Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture odlučilo je rehabilitirati Cerovečkog jer nema stvarne odgovornosti za nesreću u Rudinama.
CROPIX
Novi stari direktor Božo Cerovečki


U izjavi za Tportal Juričić ističe da je Božo Cerovečki bio podržao 'odluku o svojoj smjeni sa dužnosti člana Uprave HŽ Infrastrukture jer je smatrao kako je 'Uprava Društva odgovorna za rad Društva'.

Dodala je i da Ministarstvo podržava izjavu direktora Cerovečkog 'Jutarnjem listu' da će se 'novom upravom će s novom upravom odnosno sistematskom kadrovskom politikom te kvalitetnijim radom sa socijalnim partnerima mnogi segmenti poslovanja HŽ-a usavršiti i popraviti'.

U razgovoru s novinarima JL-a Cerovečki je rekao kako je javno sramoćenje teško podnio, ali i da smatra normalnim da je prvi potez ministra bila smjena uprave HŽ Infrastrukture.

Postavlja se pitanje zbog čega je, ako je posve nevin i toliko sposoban da HŽ Infrastruktura ne može dalje bez njega, gospodin Božo Cerovečki uopće i bio smijenjen s dužnosti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još