PEDAGOGIJA IZ PAKLA

Nastavnici koja je šikanirala učenika zabranjen rad u školi!

18.04.2014 u 09:29

Bionic
Reading

Nastavnica biologije i kemije, prof. Antica Kelava koja cijelu godinu nije puštala u učionicu dječaka iz Doma za odgoj djece i mladeži, od prvog radnog dana sljedećeg tjedna više nije službena osoba za OŠ Augusta Šenoe u Osijeku! Odlučila je tako Agencija za odgoj i obrazovanje, nakon čega je Prosvjetnoj inspekciji predložena mjera zabrane njezina rada, piše Glas Slavonije

'Uzimajući u obzir sve propuste pedagoške i stručne naravi koje je učinila prema učeniku I. P., Agencija je nakon provedenog stručno-pedagoškog nadzora predložila mjeru zbog kršenja prava djeteta, ali i zbog diskriminacije. Moram reći da nama u školi nikomu nije bilo jednostavno ni drago provesti mjeru kod osobe koja je radila punih 30 godina, no prava djece su neupitna', rekao je Glasu Slavonije ravnatelj Krešimir Ćosić pojašnjavajući da obveza nalaže da se slučajevi poput ovog, inače nesvakidašnjeg u OŠ Augusta Šenoe, odmah prijave nadležnim službama.

Reagirao je i ministar Željko Jovanović, ali i ravnatelj Agencije, kojima ravnatelj Ćosić zahvaljuje na iskazanom interesu, kao i Prosvjetnoj inspekciji, a sve u cilju da I. P. nakon proljetnih praznika krene potpuno nesmetano na nastavu. Naime, kako bi se izbjeglo da I. P. ponovo bude žrtva i zbog neobjašnjivih postupaka pojedinca bude osuđen na dodatno pripremanje za nastavu kemije i biologije, odlučeno je kako će I. P. uobičajeno položiti predmete, bez polaganja ispita pred komisijom.

'Na mjesto Antice Kelave doći će nova osoba. Inače, nastavnica Kelava dobila je nalaz Agencije, a danas će joj vjerojatno biti predan i nalog Prosvjetne inspekcije za zabranu rada', najavio je Ćosić dodajući kako će danas zasjedati i Školski odbor, a već u utorak, nakon Uskrsa, I. P. će napokon sjesti u klupu učionice za biologiju i kemiju, bez straha da će ga itko istjerati s nastave.


Ranije, u telefonskom razgovoru prof. Antica Kelava koju dvije godine dijele od mirovine, novinarima Glasa Slavonije rekla je kako zbog određenih razloga I. P.-a ne smatra učenikom OŠ Augusta Šenoe, no svoje razloge ne želi iznositi u javnost.

'On je pristojan, iziđe kad mu kažem da ne može biti na nastavi, no u nekoliko je navrata bio na mojim satima uz prisutnost drugih odraslih osoba. S upravom škole se razilazim oko pitanja čiji je I. P. učenik, a svoje razloge ne bih objašnjavala. Zašto je I. P. uopće došao u našu školu? Postoji i susjedna, OŠ Dobriše Cesarića, a blizina Doma meni nije razlog zbog kojeg je on baš u našoj školi', izjavila je prof. Kelava dodavši da su joj poznate prijave protiv nje, a za neke smatra da nisu osnovane. Naime, priznaje da su ocjene upisivane retroaktivno te da radne bilježnice pregledava u slobodno vrijeme, ali to ne može, kaže, učiniti preko noći.