RANE OD METKA, NOŽA I LOPATE

Pas Duško uginuo nakon stravičnog zlostavljanja mještana

17.04.2014 u 17:35

Bionic
Reading

Udruga za zaštitu životinja okupljena preko facebook grupe 'Aukcija za Slavonce' upozorila je danas na još jedan slučaj zlostavljanja životinja: psa koji je podlegao kao žrtva sadizma i iživljavanja mještana jednog slavonskog sela

Radi se o psu Dušku, jednogodišnjem labradoru, 'koji je danima bio sustavno zlostavljan od strane mještana Štitara, pored Županje... Metak, ubod nožem, udaranje lopatama ili nečim drugim', stoji u priopćenju.

Pas je uginuo noćas oko 2 ujutro u ambulanti ispred koje su se bili okupili vlasnici pasa kako bi mu pomogli i dali krv svojih ljubimaca jer ga je jedino transfuzija krvi još mogla spasiti.

Udruga navodi kako je borba za Duška počela 14. travnja navečer. Duško je dovezen hitno veterinaru u Slavonski Brod, pa na smještaj. Sutradan je odveden na infuzije, pa u Zagreb jer se uvidjelo kako je zapravo strahovito loše.

Nažalost, Duško nije mogao biti spašen, kažu članovi udruge te mole medije da im pomognu u borbi za humanost.

'Pomozite nam da Duško ne postane samo još jedna brojka crne statistike....neka se čuje njegov glas u borbi protiv zlostavljača i ubojica životinja...nemoćnih i nezaštićenih. A svima onima čije su ruke uprljane njegovom krvi i koji su okretali glave želimo poručiti: Dosta je bilo! Sram vas može biti!', stoji u priopćenju.

Udruga drži da je krajnje vrijeme za neke promjene u našem društvu, od zakonskih u smislu nužnosti osnivanja policije za životinje, pa do edukacijskih programa koji bi pokušali promijeniti zatucane i nehumane stavove u njihovim glavama radi kojih je ovakvih slučajeva sve više.

'Trebamo zajedničkim snagama stati tome na kraj', stoji u priopćenju Aukcije za Slavonce.