DILANJE FOTOGRAFIJA

Kava Fabera i Farkaša 'privatna i slučajna'

17.12.2008 u 18:43

Bionic
Reading

Ravnatelj policije Vladimir Faber rekao je danas novinarima da je jutrošnja kava sa Zdenkom Farkašem u Osijeku bila privatna i sasvim slučajna

NAŠICE - "Pa ne ćete me valjda to pitati", rekao je Faber nakon spaljivanja droge u "Našicecementu" novinarima koji su ga pitali o tom susretu.

"U Osijeku sam popio šest-sedam privatnih kava. Ponavljam, isključivo privatnih. Ja uvijek u Osijeku imam s kim popiti kavu jer sam tu bio dvije godine. Ova kava bila je potpuno privatna i uz to potpuno slučajna, jedna od mnogih koje sam popio", rekao je Faber.

Branimir Glavaš, saborski zastupnik i jedan od optuženih za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991., rekao je novinarima u stanci suđenja da se Faber sastao s Farkašem jer mu se klima slučaj.

Neki mediji danas su objavili da je iz HDSSB-a osječkim redakcijama dostavljen CD s jednom fotografijom snimljenom u osječkom restoranu na kojoj se za stolom nazire ravnatelj policije Vladimir Faber u društvu, navode, Osječanina Zdenka Farkaša.

Prenose i kako je Faber ustvrdio da nije riječ ni o kakvu svjedoku u postupku koji se vodi protiv Branimira Glavaša i da mu zato nije jasan interes HDSSB-a za taj susret.

Farkaš je 2006., po pisanju medija, Glavaša kazneno prijavio za klevetu i uvrjedu zbog Glavaševih tvrdnja da je zaštićeni svjedok protiv Glavaša u slučaju ratnih zločina.