TAJNO GLASOVANJE

Damir Boras novi je rektor Sveučilišta u Zagrebu

15.04.2014 u 20:09

Bionic
Reading

Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu je dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras, kojeg su na izvanrednoj sjednici tajnim glasanjem izabrali članovi sveučilišnoga Senata

'Želim da Sveučilište u Zagrebu postane ono čemu težimo, mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti koje se danas nažalost ne poštuju', rekao je Boras, koji se od uzbuđenja rasplakao i nije mogao održati pripremljeni govor.

Izabran je u drugom krugu glasovanja i dobio je 35 glasova od ukupno 68 nazočnih članova Senata.

Uz Borasa, u drugi krug glasovanja ušla je i prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak sa Fakulteta organizacije i informatike Varaždin. Ona je dobila 31 glas, a dva su listića bila nevažeća.

Novi rektor bio je predloženik Vijeća društveno-humanističkog područja i triju fakulteta - Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta.

Uz Borasa i Divjak kandidati za izbor rektora bili su prorektorica za istraživanje i tehnologiju Melita Kovačević te dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nedjeljko Perić

Novi rektor vodit će zagrebačko Sveučilište u sljedeće četiri godine i 83. je čelna osoba u nizu onih koji su vodili to, u kontinuitetu nastave, najstarije sveučilište u Hrvatskoj.