JOVANOVIĆEVA PORUKA IZ GOSPIĆA

'Mamić ne zaslužuje ni sekundu mog vremena'

15.04.2014 u 17:01

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetio je danas Gospić gdje je povodom izbora Zdravka Mamića za prvog dopredsjednika HNS-a samo kratko poručio da 'dotični gospodin ne zaslužuje ni sekundu njegova vremena'

Rijetko koju visokoškolsku ustanovu istovremeno posjećuje ministar sa zamjenikom, pomoćnicom za visoko obrazovanje, glavnom savjetnicom i glavnom pravnicom ministarstva, no to se upravo dogodilo danas na Veleučilištu 'Nikola Tesla' u Gospiću. Prema svemu sudeći, takvim činom ministar Jovanović želi poslati poruku javnosti iz Gospića da aktualna uprava na čelu s v. d. dekana i predsjednikom Upravnog vijeća uživa maksimalnu podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kako bi 588 studenata moglo što kvalitetnije završiti svoja tri smjera.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović komentirao je i smjenu donedavnog dekana Veleučilišta 'Nikola Tesla' Branislava Šutića prije isteka njegova mandata kazavši da je to učinjeno temeljem nalaza nadzora koji je proveden 15. veljače 2013., kada su uočene brojne nepravilnosti u radu dekana i shodno tome Upravno vijeće u zakonskoj je proceduri razriješilo dekana njegove dužnosti.

'Nepravilnosti su bile brojne, kao problemi oko napredovanja, problemi oko raspolaganja financijskim sredstvima, problemi oko plaća, nestručna nastava, nepoštivanje odluka UV-a i kršenje osnovnih pravila na koji način se dekan treba ponašati prema odlukama UV-a', objasnio je ministar.

Upitan kako komentira izbor Zdravka Mamića za prvog dopredsjednika HNS-a, Jovanović je kazao: 'Dotični gospodin ne zaslužuje ni sekundu mog vremena, redak novinskog teksta niti sekundu medijskog prostora.'
Na pitanje kako komentira potez zagrebačke sportske inspekcije koja je obustavila postupak protiv Dinama, Jovanović je kazao da rješenje nije vidio i ne može ga komentirati.

Danas je u Dinamo došao nalaz gradske sportske inspekcije koji daje za pravo klubu djelovati kao do sada. Demokratičnost vide u 10 skupštinara koji su ujedno i povjerenici te na taj način predstavljaju sve klupske članove.