PREDSJEDNIK O REZOVIMA

Josipović: Budimo ambiciozni, krenimo u poslove!

15.04.2014 u 16:03

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u Čakovcu komentiravši najavljene poteze ministra Slavka Linića u povećanju trošarina i uvođenju novih poreza na telekomunikacije kazao kako smo u fazi gospodarske, odnosno financijske konsolidacije koja s jedne strane očito, nažalost, traži određene rezove, ali je siguran da će vlada pravedno rasporediti taj novi teret

Josipović je, međutim, istaknuo da rezovi sami po sebi ne rješavaju krizu i ne donose perspektivu. Smatra da ako su baš neki rezovi nužni - neke se provode, ali uz to treba ipak otvarati nove poslove, nova radna mjesta.

Budimo ambiciozni, krenimo u poslove, olakšajmo svima onima koji su u prilici da otvore od jednog pa do 10 tisuća radnih mjesta da to zaista i učine', poručio je Josipović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira navode u Novom listu koji je objavio kako je nadzor Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost otkrio da se u vrijeme Tomislava Karamarka u SOA-u fiktivno na jedan dan zapošljavali neki ljudi, a tada prešli na druge poslove u državi, Josipović je rekao da još uvijek čeka službeni dokument Odbora o nadzoru.

Kazao je da je pročitao u novinama, ali tek kada vidi rezultate nadzora moći će dati svoj komentar. U ovom trenutku to je još prerano, rekao je Josipović. Ponovio je da je zatražio održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost s čime se složio i premijer, upravo na tu temu, kada završi nadzor saborskog odbora.

'Naš glavni cilj je da na Vijeću ne idemo u pojedinačne slučajeve, nego da vidimo gdje su bile slabosti
, da se uspostavi jedan sustav koji će forsirati, koji će omogućiti maksimalnu primjenu profesionalnih kriterija, a ne nekih drugih jer službe mogu ispunjavati svoju funkciju samo ako su zasnovane na vrhunskom profesionalizmu', rekao je Josipović.