TROŠARINE NA GORIVO

Vrdoljak: Kad se reže deficit, nitko nije sretan

13.04.2014 u 23:40

Bionic
Reading

Bio bih neozbiljan kad bih vam sada dao potvrdu hoće li biti povećanja trošarina na naftu. Vlada prvo mora usvojiti taj paket mjera za rezanje deficita. A kad se reže deficit, nitko nije sretan, rekao je gostujući u Dnevniku 3 ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak

Rast trošarina na naftne derivate: slažu li se svi u vladi sa prijedlozima Slavka Linića? Gost Dnevnika 3 bio je HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je govorio i o novim mjerama za smanjenje proračunskog manjka, odnosima Ine i MOL-a te o stanju u HNS-u. Ministar se osvrnuo i na aktualnu situaciju u Ukrajini.

Putinove prijetnje neće utjecati na Hrvatsku opskrbu plinom. Nema opasnosti da nam se ponovi 2009. godina. Zbog toga nam je važan novi dobavni pravac plina, rekao je Vrdoljak.

Ministar se nedavno vratio iz Houstona gdje je sudjelovao na godišnjoj konvenciji i izložbi 'AAPG 2014., Ideje i inovacije - gorivo za energetski kapital', u organizaciji Američke udruge naftnih geologa, i gdje je predstavio prvo javno nadmetanje za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu te hrvatski geološki potencijal. Na pitanje što je donio iz Houstona ministar je odgovorio:

Donio sam optimizam: Tamo smo bili apsolutni hit, svi su nas pohvalili, a naše su pripreme natječaja ocijenjene najboljima.

Na pitanje što će biti s Inom, ministar je odgovorio da slijede novi pregovori.

Trebamo smanjiti komunikaciju preko medija, a Ina mora ostati regionalni lider. Inzistirat ćemo na promjeni modela upravljanja, rekao je Vrdoljak.