WWW.SKOLSKE-KNJIGE.NET

Razmjena školskih knjiga na internetu

20.08.2009 u 15:55

Bionic
Reading

Udruga za razvoj civilnog društva i humanitarno djelovanja 'Dijalog' iz Rijeke predstavila je projekt razmjene školskih knjiga na internetu, istaknuvši da se na stranici www.skolske-knjige.net mogu naći ili ponuditi školske knjige za razmjenu.

Na web stranici www.skolske-knjige.net svi koji traže knjige ili imaju školske knjige prijašnjih godina, a upotrebljive su, mogu staviti oglas koje knjige traže ili koje knjige imaju za razmjenu.

Budući su udžbenici prošle godine dobiveni besplatno, preporuka je da i razmjena bude besplatna, iako svaki korisnik može samostalno odlučiti o uvjetima razmjene.

Na stranici su navedene sve knjige koje su u prošlogodišnjoj godini bile uključene u nastavni sadržaj u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, uključujući i ovogodišnje nove knjige ili nova izdanja starih knjiga.

Kako bi razmjena bila što jednostavnija i potpunija, za svaku knjigu navedena je Informacija o punom nazivu, autorima, izdavaču, godini izdanja, registarski broj u Ministarstvu znanosti i registarski broj kompleta knjige u Ministarstvu.