HDZ-OVAC ŠTITI SDP-OVCA OD MILANOVIĆA

Dogodilo se čudo! Šuker stao u obranu Linića

10.04.2014 u 18:17

Bionic
Reading

Dogodilo se nevjerojatno. Bivši ministar financija Ivan Šuker (HDZ) stao je u obranu svog ljutog protivnika, aktualnog šefa državnih financija Slavka Linića (SDP), kojeg na odgovornost proziva premijer Zoran Milanović zbog eventualnih propusta sisačke Porezne uprave prilikom procjene vrijednosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku

'Porezne uprave imaju vanjske članove komisije koji su uredno plaćeni za svoj posao, autonomni su, prema tome, oni snose punu odgovornost za ono što su napisali na dokument. Ti se članovi potpisuju na dokument, a svi ti dokumenti postoje u Poreznoj upravi. Ne vidim kako ministar može na bilo koji način znati kako rade, to su praktički upravni predmeti u jednoj ispostavi', izjavio je Ivan Šuker.

Napominje da je ključ cijele priče u činjenici da Porezna uprava mora biti odvojena od politike, kako bi oni koji su proveli određeni nadzor svojim potpisom garantirali da je to činjenično stanje. 'Zato i jesu te komisije samostalne, i od vanjskih članova, i zato jesu plaćeni, i zato što su plaćeni imaju određenu odgovornost', pojasnio je Šuker.

Ističe kako ne vidi čemu raditi veliki glamur od toga i neke posebne istrage.

Na pitanje kako onda premijer Milanović ne zna da su odvojeni, Šuker je odgovorio: 'O, to nemojte pitati mene.' Pojasnio je kako bi bilo logično da su u svrhu provjere vladajući trebali povući predmet, koji postoji u Poreznoj upravi, te vidjeti kako je išla procedura. 'To je klasičan upravni postupak, koji je abeceda i točno se zna kako se predmet zaprima, kako se obrađuje i kako u konačnici dokument ide van. Prema tome, to je abeceda', poručio je Šuker.