RADMAN ODGOVORIO VUKŠIĆU

'Prijavite me ili prestanite obmanjivati javnost!'

10.04.2014 u 15:56

Bionic
Reading

Nakon što je početkom tjedna predsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Branko Vukšić dopisom upozorio na afere na Prisavlju, od kojih je posljednja ona sa smjenom Damira Matkovića s mjesta dopisnika u Bruxellesu, stigao je i odgovor od glavnog ravnatelja HRT-a Radmana

U svom odgovoru Radman napominje da mu nije namjera polemizirati s Vukšićem, no upozorava ga da su mu ovlasti kao glavnog ravnatelja propisane zakonima, a među njima i Zakonom o HRT-u i Statutom HRT-a.

'Ukoliko imate saznanja da ne ispunjavam zadaće koje mi je povjerio Hrvatski sabor ili da u izvršavanju mojih dužnosti ne postupam zakonito, molim Vas da u skladu sa svojim ovlastima uvaženog saborskog zastupnika i predsjednika Odbora za informiranje, informatizaciju i medije pokrenete odgovarajuće zakonske postupke protiv mene ili da ta saznanja prijavite nadležnim državnim tijelima', poručuje Radman Vukšiću.

Događanja na HRT-u, spočitava Radman Vukšiću, predsjednik Odbora za medije komentira povodom napisa u nekim dnevnim novinama i na internetskim portalima.

'Molim Vas da 'o navodima iz medija' zatražite službene informacije nadležnih tijela HRT-a prije nego odlučite nastaviti sudjelovati u obmanjivanju javnosti prenošenjem neprovjerenih, ničim potkrijepljenih, a često i posve neistinitih informacija o 'događanjima na HRT-u'', stoji u Radmanovom odgovoru.

Podsjetimo, Vukšić je početkom tjedna u dopisu podržao zahtjev Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara da glavni ravnatelj HRT-a povuče odluku o opozivu vanjskopolitičkog novinara Damira Matkovića s mjesta dopisnika u Bruxellesu, a zatražio je i da se ispitaju Matkovićeve tvrdnje o 'upitnim poslovnim odlukama' na javnoj radioteleviziji.

Nakon današnjeg Radmanovog odgovora Vukšić za tportal kaže da i dalje stoji pri svemu što je napisao u svom dopisu. 'Ja za razliku od gospodina Radmana imam povjerenja u medije. Ako ono što je napisano u medijima nije demantirano, smatram da je istina. Nisam od ljudi koji smatraju da su svi mediji zlo, kako je to svojedobno rekao Radman', kazao je Vukšić

Iako ga Radman u svom odgovoru poziva da protiv njega pokrene odgovarajuće zakonske postupke ili da svoja saznanja prijavi nadležnim državnim tijelima, Vukšić smatra da ne mora pisati prijavu. 'Kao javna osoba, kao saborski zastupnik javno sam pozvao državne institucije da provjere je li sve u skladu sa zakonom', kazao je Vukšić.

U svom dopisu, kaže, Radmana ne optužuje nego mu samo postavlja pitanja. 'Radman nije dobio mandat da smjenjuje najbolje ljude i da ga napuštaju ljudi. On je to prekršio nekoliko puta. Već mu je rečeno da je bio u sukobu interesa. Vukšić je u pravu, a ne Radman', kazao je Vukšić za tportal.