O POBAČAJU I SILOVANJU

Munižaba poklopila don Damiru Stojiću

08.04.2014 u 10:29

Bionic
Reading

'Ja ne tvrdim niti mislim, niti vjerujem da žena ne može zatrudnjeti u silovanju. To me tako zateklo', kazao je studentski kapelan don Damir Stojić u Dnevniku 3 HTV-a

Naime, njegova navodna izjava kako žene tijekom silovanja ne mogu zatrudnjeti, a koja je objavljena na portalu Narod.hr jučer je gotovo pa bila tema dana.


Stojić odlučno to demantira. 'Svašta se napiše, ja sam čak tom prigodom naveo osobe koje ja znam koje su plod silovanja. Ne bih rekao da mi netko podmeće. Ja sam tvrdio da svako dijete ima pravo na život i studenti su me pitali što u slučaju silovanih žena. Rekao da je to strašan zločin i zapravo da postoji jedna moralna metodologija koja je kriva, gdje se uzima marginalne, rijetke slučajeve, gdje se stvara psihoza da svaka žena koja ide na pobačaj da je silovana. Želim naglasiti da čak i ta djeca imaju pravo na život', tumačio je studentski kapelan.

Kazao je da je silovanje užasna tragedija, a da je pobačaj nakon silovanja još jedna. Na zaključak voditeljice Tatjane Munižabe da bi se teme silovanja mogle prepustiti nekome drugome, Stojić je rekao da on nije pokrenuo temu, nego sami studenti. 'Ja sam bio gost tamo, ja to nisam organizirao, veliki je blagoslov da mi raspravljamo o tome i da će se razbiti taj tabu i da progovorimo o pobačaju i da prestanemo ubijati djecu u Hrvatskoj', kazao je Stojić za Dnevnik 3. Munižaba je pak na to zaključila da o pobačaju odlučuje svjetovna vlast, 'a da je Hrvatska za sada još svjetovna, a ne vjerska država'.