DVIJE NOVE STRANKE

I oni žele vaše glasove

04.04.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Subota je veliki dan za dvije nove političke stranke na hrvatskom političkom nebu. Tradicionalno dvostranačje planiraju 'nagristi' i Ljubo Jurčić sa svojom strankom Novi val - Stranka razvoja te oko Radimira Čačića okupljeni bivši HNS-ovci koji stranku planiraju nazvati Narodna stranka - reformisti

Jurčićeva stranka Novi val – Stranka razvoja u subotu će održati osnivačku skupštinu. 'Riječ je o stranci koja okuplja ljude različitih profila i već dokazanih svojim djelovanjem u društvu, a glavni cilj im je nužan ekonomski oporavak Hrvatske', kažu u pozivu. Kandidat za predsjednika stranke je Ljubo Jurčić, a bit će izabrani i članovi Predsjedništva.


Sat vremena kasnije, HNS-ovi otpadnici održat će konferenciju za medije. Riječ je o udruzi 'Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti'. Izvijestit će javnost o novim izlascima iz HNS-a. Predsjednica inicijative je Natalija Martinčević, saborska zastupnica. Pojavit će se i Robert Hirc, donedavni član predsjedništva Gradske organizacije HNS-a grada Zagreba i Središnjeg odbora HNS-a te nekoliko bivših predsjednika i potpredsjednika zagrebačkih podružnica HNS-a.

Pojavljivanje Radimira Čačića još ne spominju.