ZA SIGURNIJU EU GRANICU

Policiji nikad dosta automobila: Stiglo 80 Seat Altea!

03.04.2014 u 16:02

Bionic
Reading

Hrvatska policija bogatija je od danas za 80 novih vozila marke Seat Altea Freetrack 2.0 TDI nabavljenih u okviru europskog projekta IPA 2010 (nabava opreme za integrirano upravljanje granicom). Riječ je o projektu u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, a uz danas 80 preuzetih vozila do kraja kolovoza ove godine dobit će još 35 vozila, od čega 25 kombija i 10 vozila za prijevoz službenih pasa

Sva vozila koristit će se u obavljanju nadzora državne granice i sprečavanju kriminala na vanjskoj granici Europske unije. Kroz projekt je također nabavljeno i deset uređaja za kontrolu dokumenata te dva riječna broda.

Na pitanje zašto je MUP ponovno nabavio vozila preko Porsche Leasinga, Ranko Ostojić, ministar policije komentirao je da 'uvijek treba birati najpovoljnije i najbolje'.

Inače, Ostojić je na današnjoj sjednici Vlade donio uredbu kojom se 11 skupocjenih Audija A6 (koji su nedavno bili naručeni za 11 ministara) ipak dodjeljuju policiji za redovne poslove. Naime, ispostavilo se da jedan takav automobil košta oko 400 tisuća kuna pa je, pod pritiskom javnosti, Vlada ipak odlučila kako nije uredu da ih ministri koriste. Ministri su današnjom uredbom dobili policijske automobile srednje klase.

Da je Državni ured za nabavu raskinuo ugovor o narudžbi 11 skupih limuzina to bi, navodno, državu koštalo još i više. Novinare je danas zanimalo koji bi to bio iznos, no Ostojić o tome nije htio govoriti. Potvrdio je tek da bi se određene konzekvence za raskid ugovora morale snositi.

Na dodatan upit je li uhićena Marina Lovrić Merzel postala prevelik teret SDP-u, prvi čovjek MUP-a kazao je kako je 'to pitanje za premijera Zorana Milanovića', ali i dodao da stvari nikad ne treba prejudicirati.