INDIVIDUALIZACIJA KRIVNJE

Znakovita HDZ-ovska šutnja o Lovrić Merzel

02.04.2014 u 16:39

Bionic
Reading

Bez obzira što se u ovom trenutku vode određeni postupci protiv nekoliko članova SDP-a, to ne želimo komentirati jer smatramo da treba poštivati ustavnu presumciju nevinosti. Prema Ustavu svi su nevini dok drukčije ne bude utvrđeno pravomoćnom presudom, rekao je Dražen Bošnjaković, član Predsjedništva HDZ-a, osvrćući se na slučaj Marine Lovrić Merzel.

O uhićenju sisačko-moslavačke županice bivši ministar pravosuđa kratko se osvrnuo nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koja je održana u Varaždinskim Toplicama. Ostali sudionici, koji će večeras biti nazočni proslavi obljetnice međimurskog HDZ-a, nisu bili spremni bilo što reći javno o noćašnjem privođenju najpoznatije SDP-ove županice, kao i slučaju vukovarskoga gradonačelnika. Međutim, moglo se čuti da slučajevi Lovrić Merzel i Željka Sabe potvrđuju kako nema zločinačkih organizacija, već da svaka stranka ima pojedince koji su počinili sporna djela. Isto tako nisu skrivali čuđenje s time da je sisačko-moslavačke županica privedena tek sada, iako je na sporna djela njezina bivša suradnica Jasmine Jovev ukazivala još prošle godine, a prije mjeseca dana i na HRT-u, što je smatraju svojevrsnim javnim upozorenjem na ono što se sprema.

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici u Varaždinski Toplicama donijelo je zaključak da se u Hrvatskom saboru pokrene procedura radi dopune Zakona o poticanju zapošljavanja u dijelu koji se odnosi na naknade za zapošljavanje mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva.

'Radi se o mjeri koju popularno nazivamo 1.600 kuna. Našim izmjenama želimo omogući da taj iznos isplaćuju jedinice lokalne samouprave koje za to imaju mogućnost, i to za vrijeme dok se ne pribavi novac u proračunu ili proračunskim fondovima. Tako bi lokalne i regionalne jedinice omogućile, koje to mogu i žele, ponovno omogućile rad 20 tisuća mladih i da im se kroz stjecanja radnog iskustva otvara put na tržištu rada. U nedostatku boljih mjera, kod kojih bi se plaćao puni iznos, ovo bila dobra mjera i da treba način kako da se premosti sadašnja situacija', rekla je Ana Lovrin napomenuvši da očekuje kako će ova inicijativa biti prihvaćena.