IDE OBJAVA BROJKE, KAŽE MILJENIĆ

Koliko je koštala tužba za genocid?

01.04.2014 u 14:36

Bionic
Reading

Uskoro će i službeno biti objavljeni svi troškovi tužbe protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde u Haagu, najavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Splitu

'Znamo koliko nas je ona stajala, ali podatke nismo objavljivali jer su mogli poslužiti drugoj strani. Uskoro ćemo proći proceduru skidanja oznake povjerljivosti i sve predstaviti javnosti', kazao je Miljenić.

Posljednjeg dana izlaganja u Haagu izjavio je da je izuzetno zadovoljan i ponosan svime što je obavljeno u petnaest godina od podnošenja tužbe. 'Argumenti koje smo iznijeli pokazuju da je posao dobro napravljen. Druga strana otišla je u povijesne lamentacije, a nama je osnovni cilj bio prezentirati ono što se stvarno dogodilo, a to je agresija sa strane. Nitko iz Hrvatske nije prešao u Srbiju da bi tamo napravio bilo što, već suprotno, a svi znamo da je Srbija time rukovodila', kazao je ministar.

'Ovo je zadnji forum na kojemu se moralo iznijeti sve činjenice i pozitivno je da će one biti fiksirane za budućnost, a loš je pokušaj druge strane da relativizira tribunale i njihove presude. Mi možda možemo biti nezadovoljni, ali odluke suda moramo prihvatiti kakve god one bile. Isto očekujemo i od zemlje koja planira ući u Europsku uniju', poručio je Miljenić.