'NISAM ŽILIĆU KUCAO NA VRATA'

'Najbogatiji Hrvat' zapaprio i Mesiću koji sve demantira

31.03.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Famozni najbogatiji Hrvat na svijetu, Ivan Žilić, koji navodi mnoge istaknute osobe iz političke i gospodarske afere koje su navodno od njega tražile novac za ulaganja, saniranje dugova i slično, trebao je, kaže, ugostiti i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Sam Mesić to odlučno demantira

Kaže kako su neki ljudi tražili da ugosti Mesića u Luxembourgu i plati osiguranje za njegovo putovanje. Mesić, koji je trenutno u Italiji, kaže da on ništa nije htio od Žilića. 'O njemu ništa ne znam, ma kakva Njemačka i Luxembourg. Nisam dobio nikakav poziv od njega.

Zna se da ja idem nekamo samo ako me netko pozove, a onaj tko me pozove, plaća put i smještaj', kaže Mesić za tportal. Smatra da je bezobrazluk Žilićeva tvrdnja da mu je kucao na vrata. 'Ako mu tako smrt bude kucala na vrata, neće nikada umrijeti', zaključuje Mesić.


Jedan od onih koji se ipak sa Žilićem susreo je Ljubo Jurčić. On za tportal ne poriče susret sa Žilićem u Luxembourgu, ali kaže da s njime nije bio Pero Hrkać, stečajni upravitelj Gredelja, niti je posredovao u kupnji tog ili bilo kojeg drugog poduzeća.

'Bio je to lijep vikend, ali razgovor je imao sasvim drugačiji povod i tijek, a i drugi su bili sudionici', kaže nam Jurčić prisjećajući se susreta sa Žilićem nakon Nove godine, uz posredništvo njemu bliske osobe.

Uz njega i Žilića, razgovoru su bile nazočne još dvije osobe, ali Jurčić nije sklon javno reći o kome se radi. 'Mislim da nije primjereno javno govoriti o imenima s ovakvih susreta koji su dijelom bili privatne, a dijelom poslovne naravi. Naime Žilić se zanimao o propisima u Hrvatskoj, pa tako i stečajnom postupku za koji sam mu rekao da je sličan njemačkom. Razgovarali smo i o nizu imena iz hrvatskog poslovnog svijeta, tako da sam stekao dojam da zapravo želi dobiti sliku s kime bi bilo vrijedno poslovati, a s kime ne', otkriva Jurčić.

Iako je razgovor trajao do 1 ili 2 sata u noći, Žilić je inzistirao na tome da se još ne raziđu, pa su otišli u hotel Le Royal u kojem su se zadržali do tri sata ujutro.

Više o Jurčićevom susretu sa Žilićem pročitajte ovdje