ANKA MRAK TARITAŠ

'Rejting HNS-u nije pao zbog Čačića'

26.03.2014 u 19:21

Bionic
Reading

Članica Predsjedništva HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš rekla je danas u Vukovaru da pad rejtinga HNS-a treba shvatiti ozbiljno, a smatra da to što stranka ima manju potporu birača nema nikakve veze s činjenicom da u stranci više nema Radimira Čačića

Pad rejtinga HNS-a treba shvatiti ozbiljno te otići među ljude na teren kako bi se u neposrednom kontaktu s građanima utvrdilo zašto se to dogodilo, rekla je Mrak-Taritaš komentirajući rezultate istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls, a po kojemu je potpora birača HNS-u u ožujku pala s četiri na 2,3 posto.

Po njezinim riječima, rezultate ankete treba shvatiti ozbiljno te izvući pouke iz uočenih pogrešaka ako ih je bilo. Anka Mrak-Taritaš smatra da je za loš rejting HNS-a kriva pojava novih političkih stranaka, što je, kako je rekla, uobičajena pojava u Hrvatskoj uoči svakih izbora.


'Još kada se država i društvo nalaze u teškoj situaciji, kakva je u Hrvatskoj, primjetno je okretanje građana novim licima i strankama u nadi da bi oni možda bili uspješniji od postojećih"' opravdala je pad rejtinga HNS-a ne prihvaćajući da on ima bilo kakve veze s tim što u stranci više nema Radimira Čačića.

'Ne bih pad rejtinga vezala uz Čačića', poručila je. Na konferenciji za novinare, održanoj s temom 'HNS Vukovar kao korektiv vlasti u gradu Vukovaru', Anka Mrak-Taritaš poduprla je vukovarske HNS-ovce u provedbi programa koje ta namjeravaju pokrenuti, poput projekta da se i u Vukovaru, po uzoru na Zagreb, gradski lokali poduzetnicima i obrtnicima iznajme za jednu kunu.

Spominjući proces legalizacije, istaknula je kako je Vukovar po broju riješenih predmeta na samome vrhu u Hrvatskoj, da je u Vinkovcima postignut zamjetan napredak, ali ne i na razini Vukovarsko-srijemske županije, koja je na samome dnu među županijama po riješenosti broja predmeta za legalizaciju.

Na konferenciji za novinare bio je i predsjednik vukovarskoga HNS-a Nenad Bučko, koji je najavio jači angažman HNS-a u Vukovaru.