TAKO LIJEPA, TAKO SKUPA

Salatu od rajčice turistima naplatili 40 kuna

Bionic
Reading

Petero austrijskih turista osjetilo je 'čari' hrvatskog turizma na Rabu. Nije ih nitko fizički napao, već ih je lokalni ugostitelj opalio po novčaniku, naplativši im jednu salatu od rajčice 40 kuna

Petero austrijskih turista osjetilo je 'čari' hrvatskog turizma na Rabu. Nije ih nitko fizički napao, već ih je lokalni ugostitelj opalio po novčaniku naplativši im jednu salatu od rajčice 40 kuna.

Rimske vlasti zatvorile su restoran čiji je vlasnik paru japanskih turista naplatio gotovo 700 eura za dva tanjura tjestenine, po bocu vina i vode i voćnu salatu. Nakon tog incidenta talijanska se vlada ispričala Japancima, nudeći im besplatni odmor u Italiji.


Kako Austrijanci tvrde, u rapskom restoranu Paradiso večeru za petero ljudi platili su 1415 kuna, a za pomoć su se obratili svom skiperu na brodu na kojem su proveli godišnji. On je potvrdio da se 'turiste bezobrazno pljačka'. Da bi svar bila gora, račun je napisan na blokiću, bez potpisa i pečata.

Vlasnik Paradisa Zlatko Makek rekao je da se sjeća te grupe turista i da su bili nezadovoljni računom nakon obilnog jela i pića, no tvrdi da su upravo te cijene navedene u njegovu cjeniku, koji svaki gost može proučiti prije narudžbe.

'Ima takvih ljudi, koji kada malo popiju, ne žele platiti, preskupo im je, a cijelo vrijeme na cjeniku mogu pogledati koliko stoji to što naručuju', kaže Makek za Slobodnu Dalmaciju te dodaje da njegov restoran ne radi s kasom, već na paragon blokovima, što je zakonom odobreno.