ZORAN MILANOVIĆ:

'HDZ nameće prljavu, ideološki obojenu kampanju'

22.03.2014 u 12:32

Bionic
Reading

U tijeku je sjednica Glavnog odbra SDP-a na kojoj se dogovara lista za europske izbore. Prije početka sjednice predsjednik stranke Zoran Milanović poručio je onima koji će biti na listi da to shvate kao povlasticu te da u kampanji što je više moguće izbjegavaju odgovarati na ideološke napade konukrencije

Rekao je da je ona na posljednjim euroizborima pokazala da je spremna na sve. Konkurenciji se zatim i izravno obratio. Istaknuo je da je razlika između njih i političkih oponenata golema.

Dijeli nas nepremostiv jaz u shvaćanju politike i pogledu na temeljne društvene vrijednosti, izjavio je Milanović. Rekao je i da je odaziv na prošlim izborima bio sramota i da imamo priliku to ispraviti. Predlaganje lista za izbore nikada nije jednostavno, a odgovornost, kaže, preuzima on.

Milanović je izrazio uvjerenje da će lista SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a biti pobjednička.

Neslužbeno se doznaje da nositelj liste više neće biti Tonino Picula nego aktualni europski povjerenik Neven Mimica. Treće i četvrto mjesto pripast će koalicijskim partnerima HNS-u i IDS-u.


Za nagađanja da će na listi Kukuriku koalicije za europske izbore biti tek na petom mjestu Picula je danas kazao kako vjeruje da će birači znati prepoznati njegovo mjesto koje god bude, a upitan smatra li to kaznom ili stranačkom računicom odgovorio je kako 'ima istine i u jednom i u drugom'.

Tako bi nositelj liste bio europski povjerenik Neven Mimica, druga Biljana Borzan, treće mjesto je namijenjeno HNS-ovcu Jozi Radošu, dok je četvrti IDS-ovac Ivan Jakovčić.

Tonino Picula trebao bi biti na petome mjestu, a šesti je SDP-ovac Oleg Valjalo. Sedmo mjesto namijenjeno je HSU-ovcima i na njemu bi trebala biti Višnja Fortuna, a slijedi SDP-ovka Sandra Petrović Jakovina. Deveto mjesto na listi pripast će HNS-u, a deseto SDP-u, dok je na jedanaestom mjestu SDSS-ovac Milorad Pupovac.