SANKCIJE NA PRISAVLJU

Munižaba smijenjena iz Dnevnika 3 nakon intervjua s Marasom

21.03.2014 u 15:12

Bionic
Reading

Tatjana Munižaba, urednica 'Dnevnika 3' i njena zamjenica Inja Svetl smijenjene su s tih pozicija nakon jučerašnjeg intervjua s Gordanom Marasom, ministrom obrta i malog poduzetništva, koji nije išao uživo i tijekom kojeg se potkrala pogreška koja je razotkrila da se radilo o unaprijed snimljenom materijalu

'Točno je da nas je Tomislav Špoljar v. d. IMS-a smijenio. Međutim, tehnička pogreška ne može biti razlog za to jer one se uvijek mogu dogoditi, a ove su bile u domeni montažera i realizatora. Do njih je došlo i nisu bile namjerne. O pravim razlozima smjene trebate pitati one koji su tako odlučili', kratko nam je kazala Munižaba koja se, da ironija bude veća, nalazi među nominiranima za TV osobu godine upravo zbog 'Dnevnika 3' i postoji šansa da Večernjakovu ružu dobije u istom danu kad je i maknuta s mjesta urednice.

U Odnosima s javnošću HRT-a kažu da je razlog za njihovo micanje 'profesionalna pogreška'. Što to točno znači, priupitali smo Špoljara.

'Razlog je taj što intervju s Marasom nije bio uživo i što se prilikom njegove montaže potkrala pogreška koja je razotkrila da je riječ o ranije snimljenom materijalu', kazao je Špoljar.

Upitan hoće li isti tretman imati i prema urednici središnjeg 'Dnevnika' Sanji Mikleušević koja je prije nekoliko dana ugostila šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je prema informacijama tportal.hr inzistirao da ne ide uživo, Špoljar je samo poručio: 'Radi se na tome.'

Na HRT-u također doznajemo ne postoji pisano pravilo o tome da gosti 'Dnevnika' moraju ići uživo, već samo interni usmeni dogovor. Kako gosti uDnevnik 3često ne žele doći zbog njegova kasnog termina, znalo se i prije događati da ih se unaprijed snimi.