KARAMARKO VRLO OPTIMISTIČAN

'U uzletu smo i presuda nas neće zaustaviti!'

12.03.2014 u 20:32

Bionic
Reading

Dan nakon presude Ivi Sanaderu, ostalim optuženima i HDZ-u traju analize presude i poruka koje je poslala sutkinja Ivana Čalić. Jučer su politički oponenti HDZ-a bili suzdržani u reakcijama. Već danas SDP-ov Nenad Stazić oštro poručuje kako su HDZ i Sanader osramotili cijelu Hrvatsku i da stranku treba ukinuti. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, gostujući u Dnevniku HTV-a, rekao je kako je to jedna od neozbiljnih izjava Nenada Stazića

'Stazićeva želja da HDZ bude kolektivno kriv ne čudi me', rekao je Karamarkoza HTV.

Ponovio je da ne prihvaćaju kolektivnu odgovornost. 'Ne može svaki naš član biti kriv za nešto što su činili drugi. Tražimo da se individualizira krivnja', naglasio je Karamarko te ponovio kako je upravo HDZ počeo borbu protiv korupcije, a on kao ministar unutarnjih poslova zajedno s DORH-om pokretao sve te slučajeve.

'Vjerujem u hrvatski pravni sustav i da će Vrhovni sud donijeti pravu odluku', istaknuo je Karamarko.

Nakon jučerašnjeg dana, kaže Karamarko, stranka se homogenizira.

'U uzletu smo i jedna ovakva situacija neće nas zaustaviti', rekao je optimistično Karamarko.

Odgovarajući na pitanje ima li stranka plan B ukoliko presuda bude potvrđena, rekao je da su članovi izrazili spremnost prikupiti potrebna sredstva bude li trebalo.

Potvrdio je da, usprkos današnjoj izjavi predsjednika Europske pučke stranke (EPP) Josepha Daula, Ruža Tomašić ostaje na listi HDZ-a za Europski parlament. 'Vjerujem da naši partneri u Europi žele pobjednički tim', kazao je.