OBRANA NAJAVILA ŽALBE

Sanader nakon presude: Idemo dalje!

11.03.2014 u 14:50

Bionic
Reading

USKOK-ova tužiteljica zadovoljna je nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj su svi optuženici u aferi Fimi media proglašeni krivima zbog korupcije. Odvjetnici Ive Sanadera i HDZ-a najavljuju žalbe

'Tužiteljstvo je zadovoljno presudom jer su svi optuženi i proglašeni krivima, a dokazana je i nepripadna imovinska korist od više od 55 milijuna kuna', rekla je zamjenica ravnatelja USKOK-a Željka Mostečak, komentirajući nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media.

Ipak, najavila je da će uložiti žalbu zbog visine kazne Ivi Sanaderu i Ratku Mačeku, kao i iznosa nepripadne koristi bivšeg premijera, koji je po njima veći, odnosno 23 milijuna kuna.

Žalbu je najavio i odvjetnik HDZ-a Davorin Budin. Kaže, nezadovoljni su i presudom i obrazloženjem sutkinje jer od početka tvrde da HDZ nije kriv te da je Sanader djelovao kao predsjednik Vlade, a ne stranke. Budin nije htio odgovoriti na pitanje hoće li se HDZ ugasiti ako presuda postane i pravomoćna.

Na presudu za Fimi mediju žalbu je najavila i obrana Ive Sanadera. Odvjetnik Čedo Prodanović po izlasku sa suda ponovio je da se presuda Ivi Sanaderu temelji isključivo na iskazu Mladena Barišića, iako nema dokaza da je Sanaderu predao novac te iako je Barišića pobijalo pola od 130 ispitanih svjedoka.

'Kao da nismo bili u istoj sudnici', rekao je Prodanović, konstatirajući da je Ivi Sanaderu povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Na upit kako je bivši premijer primio presudu, Prodanović je otkrio da je Sanader jedinstvenu kaznu od devet godina prokomentirao poručivši: 'Idemo dalje.'

320651,320644,320642,320550