Hrvatska KOSOR O UKLANJANJU KRIŽEVA

Hrvatska je branjena s krunicom oko vrata

Nakon sjednice Vladinog Povjerenstva za praćenje turističke sezone u Biogradu, predsjednica Vlade Jadranka Kosor osvrnula se na Mesićevu inicijativu za uklanjanje križeva iz državnih institucija

Kosor je istaknula da želi čuti što predsjednik Republike misli o tome, vodeći računa o tome da je u Hrvatskoj zajamčena sloboda vjeroispovijesti te da Zakon o suzbijanju diskriminacije zabranjuje diskriminaciju i na temelju pripadnosti nekoj vjeri.

Kosor je uzela u obzir činjenicu da se u Vladinim institucijama, osim grbova i ostalih državnih obilježja, ponegdje nalaze i križevi. 'Ako netko smatra da mu to nešto znači i da mu to jest neka potpora u njegovom životu, to nikoga ne bi trebalo smetati', rekla je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.

'Kao donedavna ministrica branitelja znam da su mnogi hrvatski branitelji išli u obranu Republike Hrvatske noseći krunicu oko vrata, slabo naoružani u tenisicama i trapericama, ali s krunicom kao velikom potporom sve do konačne pobjede', istaknula je predsjednica Vlade.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još