Hrvatska MESIĆ U JELSI POJASNIO

Neokapitalizam je kriv za gospodarsku krizu

Predsjednik Mesić u društvu Vesne Pusić i SDP-ovog zastupnika Arsena Bauka gostovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Jelsi koja je u petak održana povodom blagdana Velike Gospe i Dana općine Jelsa

Iskoristio je priliku te je novinarima poput vještog stratega objasnio kako je došlo do globalne gospodarske krize. 'Kriza ili recesija s kojom se suočavamo nije nastala u Hrvatskoj niti je Hrvatska kriva za to što se u svijetu događa. Ja ponovno naglašavam liberalni kapitalizam, neokapitalizam došao je do svoga vrhunca. On je postao kontraproduktivan i to se pokazalo najviše u SAD-u, no upravo zalaganjem države prevladava se ta kriza u Americi, ali evo, vidimo dobre nagovještaje u Francuskoj, Engleskoj, pa i Njemačkoj', naglasio je Mesić.

Predsjednik Mesić je još jednom potvrdio da se zalaže za državu znanja, demokracije i tolerancije te da u tom smislu vjerskim simbolima nije mjesto u državnim institucijama. Dva zakona o kojima je u posljednje vrijeme bilo dosta govora morao je potpisati jer to Ustav nalaže, a njegovo je pravo da potom traži njihovo preispitivanje kod Ustavnog suda, piše Jutarnji.hr.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još