DAROVI ROMSKOG OBAME

Lažni 'Rolexi' za kuma Bandića

14.08.2009 u 11:34

Bionic
Reading

Ramo Dedić, poznatiji kao »romski Obama« najdražem je gradonačelniku na svečanom ručku u restoranu »Dalmatinka« poklonio tri ručna sata »Rolex«, doduše »lažnjake« kakve se mogu naći samo na boljim prodajnim mjestima tržnica, slične satove koje je nedavno pokušao uručiti i hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je prihvatio 113. i 114. kumstvo zaredom, ovog puta za unuke Rame Dedića, romskog lidera koji je na posljednjih lokalnim izborima zdušno podržao SDP-ovog gradonačelničkog kandidata za novi mandat.

Mada zagrebački gradonačelnik ima već zavidnu kolekciju, uglavnom onih originalnih marki, Dedić nas uvjerava da je i njegov poklon 'original' uz malu ogradu, gotovo u gradonačelničkom stilu.

–Ako treba, neka institucije pravne države utvrde koliko zapravo vrijede satovi, jesu li originali ili nisu. Ovo je samo poklon.

Jedan je sat za Milana, drugi za ženu, a treći za kćerku. Tako to ide kod nas Roma– kazao nam je ljubazni romski domaćin ugostivši gradonačelnika i svoju bližu rodbinu u poznatoj restauraciji u Heinzelovoj uz pjesmu i živu svirku harmonikaša. Ni Bandić nije ostao dužan, pa je svom domaćinu uzvratio drugim 'trendovskim' poklonom – besplatnim udžbenicima– namijenjeni unucima. O nekim novčanim iznosima, kojima Bandiću nisu strani, ovog puta zagrebački gradonačelnik nije htio govoriti.

-O darovima se ne govori. No, samo da znate moj dar za mališane su besplatne knjige – kazao je Bandić. Ramini unuci Tina(6) i Tilen(9) kreću najesen u prvi i treći razred osnovne škole. I knjige su zasigurno najbolji poklon. Dok su Tina i Tilen zadovoljno sjedili u sigurnom krilu gradonačelnika, orkestar je svečani ručak začinio poznatim refrenom: 'Moj Milane, jabuko sa grane...'.