VJERSKA DRŽAVA

M.Tuđman: Za Hrvatsku križ dio nacionalnog identiteta

14.08.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika Republike dr. Miroslav Tuđman osvrčući se na izjavu predsjednika Stjepana Mesića o tome da bi trebalo ukloniti križeve iz vojarni i državnih ustanova, istaknuo je kako je "za Hrvatsku križ kršćanska baština i dio nacionalnog identiteta".

Dr. Miroslav Tuđman u priopćenju je ocijenio i kako su "posljednje izjave predsjednika Mesića karakteristične za njegov protekli politički rad".

"Napadi na Katoličku crkvu i vjerske osjećaje velike većine hrvatskih građana samo su nastavak rušenja nacionalnih vrijednosti i unošenja svađe i razdora među hrvatske građane", navodi se u priopćenju.

Predsjednički kandidat dr. Tuđman, uz ostalo, procjenjuje kako napadi "na vrijednosti koje su bile dio duhovnog pokreta koji je doveo do pobjede u Domovinskom ratu, i do stvaranja neovisne države, imaju vjerojatno samo svrhu u medijskoj proizvodnji umjetne stvarnosti".

Također navodi kako je hrvatski narod u svojoj vjerskoj tradiciji oduvijek bio odan Petrovoj stolici.

"Isto kao što je mnogo branitelja oko vrata nosilo krunicu tako ne treba nijedan hrvatski dužnosnik zlorabiti vjerske ni ateističke osjećaje naših građana", ističe u priopćenju dr. Miroslav Tuđman te zaključuje da je "dosta politikanstva i unošenja podjela i razdora u narod, dosta izmišljenih slučajeva i optužbi, a posebno na račun šutljive većine".