LJETNE AKTIVNOSTI MVPEI-JA

Oštar prosvjed Srbiji zbog hrvatske zastave

13.08.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uputilo je u četvrtak oštar prosvjed Veleposlanstvu Republike Srbije zbog jučerašnjeg, kako kažu, vandalskog čina uništenja i otuđenja hrvatske zastave s tankera Cibalia

ZAGREB - Ministarstvo je također zatražilo od nadležnih srbijanskih tijela provođenje žurne istrage u cilju utvrđivanja počinitelja.

Prema informacijama zapovjednika tankera Cibalia, tijekom jučerašnjeg istovara goriva u luci Ostrožnica na rijeci Savi, u Republici Srbiji, trojica izgrednika približila su se čamcem tankeru, a jedan od njih prešao je na tanker te odrezao i odnio sa sobom hrvatsku zastavu.

Povodom ovog incidenta zapovjednik broda kontaktirao je riječnu policiju Republike Srbije koja je obavila policijski izvid, a također je izvijestio i svog brodarskog agenta. Tanker je jutros oko 4 sata, prije predviđenog vremena, nastavio putovanje prema odredišnoj luci u Bugarskoj, nakon čega će se vratiti u Vukovar, stoji u priopćenju MVPEI-ja koje potpisuje glasnogovornik Mario Dragun.