Hrvatska ZAŠTITA KUHARA

Zviždači traže suspenziju šefa Đačkog doma

Predsjednica Udruge Zviždač Vesna Balenović pozvala je ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa da opozove izvanredni otkaz koji je kuharu zadarskoga Đačkog doma Borisu Franjiću 16. lipnja uručio ravnatelj Mile Ivković te da s radnog mjesta suspendira ravnatelja Ivkovića dok ne završi kazneni postupak

ZADAR - Nakon kriminalističke obrade protiv Mile Ivkovića podignuta je kaznena prijava zbog nesavjesnog poslovanja, zloporabe ovlasti i višestrukog preplaćivanja robe i usluga. Sumnja se da je Đački dom samo u protekloj godini oštetio za 330 tisuća kuna, a tijekom 17 godina, koliko je ravnatelj, za pet do šest milijuna kuna.

'Udruga Zviždač smatra da je onima za koje sud utvrdi da su zloporabili položaj i oštetili institucije u kojima su radili potrebno, uz sudske kazne, oduzeti i imovinu i iskoristiti je za humanitarne svrhe', rekla je Vesna Balenović na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru. Istaknula je da je Udruga Zviždač počela rat s korupcijom još prije godinu dana te da joj se svaki dan javljaju novi zviždači, a jedna od najnovijih je Jadranka Radulović iz Zadra, koja već 13 godina vodi spor s Dalmom.

Na novinarski upit o njezinu sporu s Inom Vesna Balenović je odgovorila da joj je sa simboličnom svotom od 20 tisuća eura, koju joj je dodijelila Vlada Republike Hrvatske, priznato da su hrvatski sudovi pogriješili. Dodala je da tu svotu smatra simboličnom, a od Ine će potraživati realnu odštetu zbog devetogodišnje nezaposlenosti, 53 odlaska na sud i pokušaja ubojstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još