Hrvatska KUPANJE OD SUBOTE DOZVOLJENO

Plaže u Puli i dalje zatvorene zbog fekalija

Dobiveni su rezultati prvog uzorkovanja mora na gradskom kupalištu Valsaline u Puli. Na dan onečišćenja, prije dva dana, kada se izlila kanalizacija, more u uvali bilo je veoma onečišćeno

Vrijednosti su bile čak četiri puta veće od dopuštenih uredbom o kakvoći mora za kupanje, podsjeća HRT.  Zabrana kupanja i dalje je na snazi, no stanje se popravlja.

Na temelju ispitivanja uzoraka mora u pulskoj uvali Valsalinama, onečišćenoj početkom ovoga tjedna otpadnim i oborinskim vodama, očekuje se da će zabrana kupanja na kupalištima Mornaru i Ferijalnom savezu biti ukinuta 15. kolovoza, izvijestio je danas Odsjek za zaštitu okoliša Istarske županije.

Na osnovi rezultata ispitivanja uzoraka morske vode od 11. kolovoza, jedino na kupalištima Mornara i Ferijalnog saveza i kakvoća mora ne zadovoljava, no preliminarno ispitivanje uzoraka uzetih jučer upućuje na to da će zabrana kupanja i na tim područjima biti ukinuta 15. kolovoza.

Zbog obilnih oborina 11. kolovoza, onečišćena je uvala Valsaline otpadnim i oborinskim vodama. Na kupalištima Mornaru i Ferijalnom savezu odmah je postavljena obavijest o zabrani kupanja te se svaki dan uzimaju i ispituju uzorci mora.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još