Hrvatska SDP BRANI SEKULARNU DRŽAVU

Pravi vjernici nose križ na svojim leđima

  • Autor: O.I.N.
  • 13.8.2009 19:01:54
  • 13.8.2009 11:36:26

'Budući da smo sekularna država, na zidovima bi trebali visjeti samo grbovi i zastava Republike Hrvatske', kazala je Ingrid Antičević- Marinović povodom inicijative predsjednika države Stjepana Mesića da se sa zidova vojarni, policijskih postaja i drugih državnih institucija skinu križevi. 'Ne mogu u vojsci, u kojoj su i židovi i muslimani i katolici i protestanti i ateisti, biti javno izvješeni samo simboli jedne crkvene zajednice', poručio je predsjednik RH

'Pravi kršćani i istinski vjernici kroz svakodnevni život nose križ na svojim leđima', kazala je SDP-ovka Ingrid Antičević-Marinović na konferenciji za novinare u središnjici stranke na Iblerovu trgu u Zagrebu, na kojoj je najavljena ustavna tužba protiv Zakona o medicinskoj oplodnji.

Antičević-Marinović smatra da je najlakše biti deklarativni kršćanin i vješati križeve na zidove. 'Ne bi trebalo da sve što je u prošlosti bilo zabranjivano na ovaj način bude kompenzirano. Tako se stvara alibi za sve ono što se događa u tim institucijama, a te se institucije trebaju očistiti od mita i korupcije kako bi, metaforički kazano, mogle ponijeti svoj križ', kazala je Antičević Marinović.

'Budući da smo sekularna država, na zidovima bi trebali visjeti samo grbovi i zastava', zaključila je. Njezin stranački kolega i SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović nije htio komentirati izjave aktualnog šefa države Mesića.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još