JE LI PUKLA LJUBAV S PREMIJEROM?

Zinku Bardić 30 dana nisu vidjeli u uredu Vlade

27.02.2014 u 16:50

Bionic
Reading

Posebna savjetnica Vlade za odnose s javnošću Zinka Bardić posljednjih mjesec dana ne pojavljuje se u Banskim dvorima. Pojavila se na konvenciji SDP-a u subotu u društvu Slavka Linića - možda je ipak u pitanju razlaz s premijerom i svrstavanje na stranu ministra financija?

Zinka Bardić zaposlenica je PR agencije Madison koja već 11 godina ima ugovor sa SDP-om. Kada je Kukuriku koalicija dobila vlast, Bardić je postala posebna savjetnica premijera za medije. Tvrdila je da plaću dobiva isključivo kao zaposlenica Madisona, a da premijera savjetuje besplatno.

Dvije godine bila je uvijek viđena u blizini premijera, ona je bila ključni faktor u odlučivanju kome će dati intervju i kada će sazvati konferenciju za medije. Prema nagađanjima upućenih novinara i nekih suradnika koji iz daljine prate odnos Bardić i premijera, ljubav je pukla na aferi 'pomoćnik' kada je Milanović preko medija najavio da će smijeniti pomoćnika ministra financija Branka Šegona.

Način na koji je Milanović ponizio ministra i javno najavio smjenu njegova pomoćnika nije se svidio njegovom Uredu za odnose s javnošću, a pogotovo Zinki BardićOna otada nije viđena u Banskim dvorima, ali se zato pojavila na konvenciji SDP-a prošle subote.

Umjesto u društvu šefa Milanovića, Bardić se izolirala, a viđena je tek u društvu Slavka Linića koji je također posljednjih mjesec dana u vrlo lošim odnosima s premijerom. On je na konvenciji pokazao koliko 'poštuje' vrh stranke i vodstvo Vlade kada je sjeo u zadnji red, premda je za njega bila rezervirana stolica među ministrima. Jedan od najiskusnijih SDP-ovih političara dobro zna kako malom gestom poslati snažnu poruku.

U Uredu za odnose s javnošću rekli su nam tek da se sva razrješenja i imenovanja savjetnika objavljuju javno, a kako razrješenje Zinke Bardić nije objavljeno, prema logici s Markovog trga - nije niti smijenjena. Savjetnica Bardić cijeli dan nije bila dostupna za telefonski razgovor, a u njezinoj agenciji Madison sve su nazvali nagađanjima.

'Mi imamo ugovor sa SDP-om oduvijek, skoro 11 godina i nije raskinut. Sve su to nagađanja, znate dobro koliko takvih nagađanja ima svaki dan', rekao je direktor agencije Madison Mladen Hrgarek.

Zanimljivo je da je premijer u mjesec dana drastično zahladio odnose s najbližim suradnicima. Pitanja o odnosu sa Slavkom Linićem nazvao je tek sitnim spletkama medija, a status Zinke Bardić još nije stigao komentirati. Za pretpostaviti je da će u svojoj maniri reći da to pitanje nije od značaja javnosti, posebno jer Bardić ne prima plaću iz proračuna, no istina je da je ona bila uvijek uz njega i da je u donošenju važnih državnih odluka bila faktor. Zato je od interesa javnosti da premijer razjasni svoje odnose s ljudima koji utječu na donošenje odluka i da odgovara na pitanja o 'sitnim spletkama' koje su spleli upravo on i njegovi suradnici.