STIŽE UPORABNA DOZVOLA

Splitsko rodilište otvara vrata za mjesec dana

Bionic
Reading

Građevinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton iz Varaždina, koja je izgradila impresivno zdanje novoga splitskog rodilišta, trebala bi novoizgrađenu zgradu predati investitoru, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, 15. rujna ove godine, potvrdio je Miroslav Bunić, direktor varaždinske tvrtke

SPLIT - 'Do tog datuma trebali bi se stvoriti uvjeti za dobivanje uporabne dozvole. Napokon ćemo tog 15. rujna, ako sve bude u redu, predati zgradu na upotrebu Ministarstvu zdravstva i splitskom KBC-u i time će se riješiti ova neugodna situacija koja traje već godinu dana. Moram istaknuti da je oprema koja je kupljena za novo rodilište u fazi montiranja i da sve teče u najboljem redu', kazao je Bunić za Slobodnu Dalmaciju.

Istodobno tvrtka Zagorje-Tehnobeton od 1. kolovoza prošle godine, kada je dovršena gradnja novog rodilišta, održava hladni pogon, koji mjesečno s PDV-om stoji 362 tisuće kuna.

Promjena građevinske dozvole

Dana7. kolovoza 2009. u Upravnom odjelu za urbanizam, graditeljstvo izaštitu okoliša zaprimljen je zahtjev KBC-a Split za izmjenomgrađevinske dozvole kojom je odobrena rekonstrukcija kompleksa KBCSplit i izgradnja Klinike za ženske bolesti i porode. Zahtjev se odnosina izmjenu uređenja terena oko zgrade rodilišta te izmjenu i dopunuelaborata zaštite od požara. Uz zahtjev nije priložena nikakvadokumentacija.

Kako je od kraja izgradnje do danas prošlo nešto više od godine dana, novčana potraživanja varaždinske tvrtke za hladni pogon iznose 4,34 milijuna kuna.

'Hladni pogon još uvijek nismo uspjeli naplatiti, no mislim da to neće biti problem i da ćemo postići zadovoljavajući dogovor s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi koje je investitor kompletnog projekta. To je jedan specifičan trošak koji je nastao nenadano i nitko nije mogao znati koliko će on iznositi, ali mislim da ćemo naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane', rekao je Miroslav Bunić.

Istodobno je prije nekoliko dana KBC Split, po nalogu Darka Milinovića, ministra zdravstva i socijalne skrbi, uputio zahtjev Gradu Splitu za izmjenom građevinske dozvole za novo rodilište.

Provodi se dogovorena politika KBC-a Split i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. U našem zahtjevu se traži da se odvoji pitanje građevinske i uporabne dozvole za novo rodilište od onoga za pristupnu cestu. Izmjenom građevinske dozvole stječu se preduvjeti za dobivanje uporabne dozvole za rodilište. Ovim našim činom izgradnja pristupne ceste za novo rodilište više nema nikakve veze s KBC-om Split i Ministarstvom zdravstva, nego je njezina izgradnja u potpunoj nadležnosti Grada Splita jer je riječ o javnoj gradskoj prometnici', kazao je Dujomir Marasović, ravnatelj splitskog KBC-a.

Odluka o upućivanju zahtjeva za promjenom građevinske dozvole Gradu Splitu donesena je dva sata prije utakmice Hajduk – Žilina, na sastanku Marasovića i Darka Milinovića.