PREMIJERKA S BRAČA PORUČUJE:

Zakon o kriznom porezu sigurno neće pasti

11.08.2009 u 20:17

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor ni na kratkotrajnom odmoru ne može pobjeći od novinara i problema u državi. U intervjuu koji je za Dnevnik Nove TV dala na odmoru na Braču osvrnula se na Mesićev potez kojim je na Ustavni sud poslao Zakon o kriznom porezu i povećanju PDV-a

Ustavni bi sud najranije u rujnu mogao donijeti ocjenu ustavnosti spornog zakona. Premijerka Kosor s Brača žustro brani svoje odluke: 'Ja sam uvjerena da Zakon nije protuustavan i da neće pasti', izjavila je Kosor, ocjenjujući mjere za spas proračuna 'bolnima, ali nužnima'.

Kaže da je predsjednik Mesić 'htio pokazati da je tu i da je faktor pri donošenju važnih odluka'. Kosor mu postavlja pitanje gdje je bio 2001. kada su se ukidala socijalna prava, jer tada nije podnosio ustavne tužbe. 'Predsjednik neće biti kriv ako nestane novca za mirovine', kaže premijerka te dodaje kako jamči da će krizni namet biti ukinut do kraja sljedeće godine.

Osvrnula se Kosor i na predsjedničku kandidaturu Andrije Hebranga. Dodala je da ga podupire te naglasila da neće doći do raspada koalicije u slučaju da ga koalicijski partneri ne podupru u utrci za Pantovčak. Kosor od oporbe i dalje očekuje da bude žestoka te najavljuje susret s Radimirom Čačićem i Zoranom Milanovićem.

Nekoć u sjeni Ive Sanadera, Kosor se i dalje ne može riješiti vječitih usporedbi s bivšim premijerom. 'Ja se ne volim uspoređivati s drugima. Ja sam ja. Samo Jadranka Kosor', kazala je premijerka. No naglašava da je posebno smetaju detaljne analize njezina fizičkog izgleda; frizure, odjeće, torbi, nakita… 'Ja se nemam vremena baviti odjećom', kaže Kosor te izražava žaljenje što nije stigla garderobu obnoviti na ljetnim rasprodajama.

Za kraj se osvrnula i na Severinu, koja joj je na koncertu u Dubrovniku poručila da 'ako ima muda, ukine zakon o umjetnoj oplodnji'. 'Njoj ne poručujem ništa. Ona navija za SDP i to je njezino pravo. Možda joj i ne ide tako dobro kada se bavi sa mnom', zaključuje premijerka.