ODVJETNIK SUIĆ NIJE ZASTUPAO SUTKINJU

Vrhovni sud odbio Sanaderov zahtjev za izuzećem Turudića

14.02.2014 u 12:35

Bionic
Reading

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin odbio je zahtjev optuženika Ive Sanadera za izuzećem predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudiča. Tako će Turudić odlučivati o Sanaderovu zahtjevu za izuzećem sutkinje Ivane Čalić sa suđenja za Fimi Mediju

'Predsjednik Vrhovnog suda odbio je kao neosnovan zahtjev Ive Sanadera za otklonom od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića', navodi se u priopćenju Županijskog suda u Zagrebu.

Navodi se i da je tijekom provedenog postupka utvrđeno da odvjetnik Goran Suić, kao branitelj Ive Sanadera, nije zastupao sutkinju Ivanu Čalić pred Međubiskupijskim sudom prvog stupnja u Zagrebu te da se ona u postupku pred tim sudom sama zastupa i brani. S obzirom na to da Turudić nije imao, niti je mogao imati, saznanja o bilo kakvom pravnom odnosu između tog odvjetnika i sutkinje pa samim time nema razloga za njegovim izuzećem.

Odluku vezanu uz zahtjev za izuzećem sutkinje Ivane Čalić donijet će Turudić do početka nastavka suđenja određenog za 17. veljače - stoji u priopćenju.

Da Sanader kojim slučajem uspije dobiti izuzeće sutkinje Ivane Čalić, što je sada gotovo nevjerojatno, dobio bi priliku za ponovljeno suđenje u slučaju Fimi Medija. Novi sudac bi vjerojatno ubrzao ponovljeni postupak, a Sanader bi uspio odugovlačiti s presudom. Takav scenarij bio bi mu dobar argument kada bi se nakon negativnog ishoda presude žalio na nepravično suđenje.