Hrvatska LOŠA TURISTIČKA PROMIDŽBA

Ministarstvo žali zbog napada na Menzela

  • Autor: tportal.hr
  • 11.8.2009 13:16:21
  • 11.8.2009 12:58:33

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u povodu napisa pojedinih čeških medija kojima preporučuju češkim državljanima da ne putuju u Hrvatsku, a uslijed nedavnog incidenta u Dubrovniku kad je napadnut redatelj Jiří Menzel, izrazilo je žaljenje zbog tog neprimjerenog čina, koji je, kako su istaknuli, ipak pojedinačni incident bez težih posljedica

Sam Menzel incident nije ni prijavio hrvatskoj policiji, no policijski službenici su unatoč tome obavili razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji je napao redatelja te s dijelom njegove snimateljske ekipe.

Svi strani državljani, pa tako i češki, dobrodošli su u Hrvatsku te se sukladno tome kontinuirano poduzimaju sve potrebne mjere kako bi njihov boravak u Hrvatskoj bio što sigurniji, napomenuli su u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Upozorili su također da preporuke pojedinih medija nisu i službene preporuke čeških državnih tijela te izrazili uvjerenje da  tradicionalno odlične i prijateljske odnose Hrvatske i Češke ovaj incident zasigurno neće poremetiti.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još