DOZNAJTE ZAŠTO

Nakon stana Bandić gradskim novcem pokriva i režije 'U ime obitelji'

11.02.2014 u 11:14

Bionic
Reading

Prije nekoliko mjeseci zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je gradski prostor udruzi U ime obitelji, a sada je pozitivno riješio i njihovu molbu za dodjelu financijskih sredstava potrebnih za pokrivanje režijskih troškova u spomenutom gradskom prostoru

Zauzvrat U ime obitelji treba se obvezati da će Uredu gradonačelnika dostaviti izvješće o utrošenim sredstvima u roku od 30 dana od dana izvršenja.

Bandićeva odluka objavljena je i obrazložena na službenoj stranici Grada Zagreba u sklopu Akata gradonačelnika. Naime u obrazloženju stoji da se udruga U ime obitelji iz Zagreba obratila Gradu Zagrebu sa zamolbom za financijskom potporom zbog pokrivanja režijskih troškova u prostoru koji im je na korištenje prethodno dodijelio također gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik je odlučio udovoljiti njihovoj zamolbi jer je, kako piše u obrazloženju, riječ o udruzi koja radi na promicanju zaštite braka i obitelji kod državnih, regionalnih, lokalnih te međunarodnih tijela i ustanova. Također je istaknuto da U ime obitelji radi na zaštiti kolektivnih interesa rođene i nerođene djece, mladih, trudnica, roditelja, obitelji i drugih. U Uredu gradonačelnika ustvrdili su u tekstu obrazloženja da spomenuta udruga radi i na organiziranju edukacijskih kampanja i inicijativa prijateljskih prema braku i obitelji.

Gradske vlasti, odnosno gradonačelnik Bandić odlučio im je financijski uskočiti u pomoć jer su 'iako osnovani tek prošle godine, pokrenuli demokratske procese na dobrobit cijelog društva i u narednom razdoblju planiraju niz aktivnosti sukladno registriranoj djelatnosti'.