DVODNEVNO U2 LUDILO

Grad Zagreb zaradio osam milijuna eura

10.08.2009 u 20:40

Bionic
Reading

Osim članova grupe U2 koji svakim većim koncertom u džep spreme milijunske iznose, od njihovih nastupa imaju velike koristi i gradovi u kojima se održavaju. Tako je Grad Zagreb u dva dana za vrijeme koncerata u Maksimiru zaradio oko osam milijuna eura, procjena je Turističke zajednice Grada Zagreba

Bono kod Bandića

Gradonačelnik Milan Bandić uoči drugog koncerta uručio je Bonu Voxu iostalim članovima U2-a Medalje Grada Zagreba kao zahvalu što su usklopu turneje 360° TOUR s dva uzastopna koncerta doprinjeli promocijiZagreba.

Na susretu s članovima popularne irske skupine koja jeu dva dana okupila oko 120 tisuća posjetitelja, osim gradonačelnikaBandića bili su direktor Lupa promocije Vladimir Ivanković i savjetnikgradonačelnika Duško Ljuština, stoji u priopćenju Ureda gredonačelnika.

Hotelijeri i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, u zagrebačkim hotelima gotovo nemoguće je pronaći smještaj, a konobari u kafićima u centru grada, posebice u Tkalčićevoj ulici kao i u onima oko maksimirskog stadiona, padaju s nogu od umora i navale gostiju.

Prema riječima Dražena Hochekera, zamjenika predsjednika Turističke zajednice Grada Zagreba, od 120 tisuća zaljubljenika u U2, koliko ih je planiralo doći na koncert, zagrebački hoteli moći će ih primiti ukupno 24 tisuće u dvije noći.

'Gosti koji odsjedaju u hotelu po danu će potrošiti prosječno od 150 do 170 eura, dok će oni bez smještaja trošiti oko 80 eura dnevno. Tu smo računali i hranu, piće, šoping i neke druge aktivnosti koje bi tijekom boravka u Zagrebu mogli obaviti. Sve skupa to je oko osam milijuna eura, a i to je dosta skromna procjena', kaže Hochecker.

Potvrđuju to i podaci iz hotela, kafića i restorana. U nedjelju navečer gotovo nijedan hotel nije imao slobodnih kapaciteta. U odnosu na isti period lani, zagrebački hotelijeri bilježe i do 40 posto veću popunjenost i zaradu, dok se promet u ugostiteljskim objektima povećao za 30 posto.

Protekla dva dana puni su i ugostiteljski objekti, uglavnom oni smješteni u blizini maksimirskog stadiona, piše Jutarnji.hr.