Hrvatska OKONČANA AGONIJA BRODA BUCCANEERA

Gusari oslobodili pomorce među kojima je i Hrvat

  • Autor: Hina
  • 10.8.2009 12:06:01
  • 10.8.2009 7:00:00

Somalski gusari oslobodili su u nedjelju navečer posadu talijanskog tegljača 'Buccaneera', otetog u travnju ove godine u Adenskom zaljevu, a među oslobođenim pomorcima je i Hrvat koji se nalazio na brodu, potvrđeno je iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

"Talijanski krizni stožer obavijestio je hrvatsko veleposlanstvo u Rimu da je među oslobođenima i hrvatski pomorac s Buccaneera", potvrdio je za Hinu glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun.

Vijest o oslobađanju posade broda objavilo je u nedjelju navečer i talijansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Ministar vanjskih poslova Franco Frattini izrazio je zadovoljstvo pošto je pozitivno riješen slučaj otmice trgovačkog broda Buccaneera i pošto su oslobođeni talijanski pomorci koji su se nalazili na brodu", navodi se u priopćenju talijanskog ministarstva.

"Buccaneera", brod u vlasništvu talijanske pomorske tvrtke Micoperi Marine Contractors iz Ravenne, otet je 11 travnja.

Na njemu se nalazilo 16 članova posade - deset Talijana, pet Rumunja i jedan Hrvat, 25-godišnji Riječanin, koji je na brodu radio kao električar, a na brod se ukrcao u Veneciji.

Šef talijanske diplomacije u priopćenju je zahvalio somalskim vlastima, kao i talijanskoj tajnoj službi, na pomoći u "pozitivnom rješavanju slučaja otmice".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još