'NE ŽELIM JOJ ZLO'

Stanković pobrojao četiri stvari koje moramo znati o Merzel

04.02.2014 u 16:07

Bionic
Reading

Bura oko sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel ni dva dana nakon što je Aleksandar Stanković u emisiji 'Nedjeljom u 2' ugostio njezinu nekadašnju suradnicu Jasminu Jovev, ne stišava se. Danas Stanković poručuje kako 'Merzelici ne želi nikakvo zlo', no kako treba držati fokus na nekoliko stvari

'Dali smo priliku Jasmini Jovev da kaže svoje, županica ovih dana govori svoje, policija i DORH nek odrade svoje, i to je to. Ovih dana kojekakve se teorije ispredaju o cijelom slučaju, ali sve to ne vrijedi komentara. Važno je razlučiti bitno od nebitnog, a mislim da je u svim ovim optužbama na županičin račun najvažnija optužba Jasmine Jovev da je 2011. izmišljala izvješće o dva savjeta koja su samo te godine potrošila milijun kuna poreznih obveznika', kazao je Stanković na profilu emisije na Facebooku.

Prvo, kaže da je bitno da 'imamo osobu koja tvrdi da je milijun državnih kuna potrošeno na potpuno izmišljene aktivnosti i na potpuno izmišljena radna mjesta'. Drugo, imamo radna izvješća tih savjeta iz kojih je razvidno da ta tijela ne rade ništa ili gotovo ništa (aktivnosti im se sastoje od polaganja vijenaca, paljenja svijeća, čupanja ambrozije i sl.)


Treće, imamo indicije da ti savjeti koji postoje već četiri godine i koji su do sada potrošili oko pet milijuna proračunskih kuna služe samo zato da se zadovolje apetiti koalicijskih partnera SDP-a na županijskoj razini.

Četvrto, o vjerodostojnosti tih savjeta dovoljno govori činjenica da je jedan od članova savjeta osoba koju se prijavljivalo za obiteljsko nasilje i da ga je županica opet i unatoč tome imenovala u jedan od tih savjeta, završava popis Stanković.