LJUTITO PISMO ZBOG 'LAŽNE' BOLESTI

HSS-ov župan kudio SDP-ova ministra kao školarca

04.02.2014 u 11:24

Bionic
Reading

Koprivničko-križevački župan, HSS-ovac Darko Koren, u pismu je izvrijeđao ministra zaštite prirode i okoliša Mihaela Zmajlovića (SDP) koji ga u petak nije primio na dogovoreni sastanak, opravdavši se bolešću

Da pismo ne prođe nezamijećeno, župan Koren ga je objavio na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije i proslijedio medijima.

Odmah je na početku Zmajloviću pokazao koliko je ljut na njega i koliko mu je navodna ministrova bolest digla tlak.
'Gospodine ministre, (ne mogu izgovoriti niti napisati riječ ‘poštovani’, jer sam se uvjerio da niti Vi mene ne poštujete)! Vjerojatno Vam ne moram posebno elaborirati koliko sam nezadovoljan i ljutit (riječ ‘razočaran’ Vi i vaše ponašanje ne zaslužuje) Vašim postupkom kada ste, nakon tri moja uporna traženja za prijemom kod Vas i zakazanog termina u petak, 31. 1, taj susret eskivirali i ne primili me, opravdavši to putem Vašeg zamjenika i ostalih suradnika bolešću', stoji na početku Korenova pisma.

Ministru Zmajloviću, ali i široj javnosti, objasnio je dalje kako je taj susret (do kojeg nije došlo) smatrao vrlo značajnim 'za realizaciju projekta ‘Piškornica’, jednog od rijetkih kojim se država Hrvatska može predstaviti EU-u u smislu korištenja sredstava njenih fondova'.

'Susret je trebao, uz tehničku komponentu, koju smo apsolvirali s Vašim zamjenikom Dokozom, kojem se zahvaljujem na kooperativnosti, imati i onu političku, koja se ne može riješiti, a da mi u tome sudjelujemo. Znate da je projekt opterećen mnogim problemima vezanim uz pregovore s Gradom Koprivnicom, a kulminacija je nastala izdavanjem Rješenja o poništenju Rješenja Koprivničko-križevačke županije i davanjem privremene dozvole ‘Komunalcu’ Koprivnica za obavljanje djelatnosti. To Vaše rješenje potpuno je nezakonito i o tome sam htio s Vama razgovarati i pronaći rješenje', napisao je Koren.

Optužio je mladog ministra da je taj susret izbjegao 'na jedan tako političko nezreli način'. Koren kaže da je do takvog zaključka došao jer je čuo da se jedan visokopozicionirani mladi pripadnik Zmajlovićeve stranke 'slavodobitno hvalio' da do sastanka neće doći. 'Mogao bih još provjeriti informaciju da ste, nakon mojeg odlaska iz Ministarstva, Vi ipak tamo došli, ali jednostavno ne želim, jer nemam vremena za takve dječje igre', zaključio je priču o navodno lažnoj bolesti ministra. Na kraju mu je poručio da je zbog neuspjelog susreta pokrenuo sve moguće pravne radnje u cilju zaštite zakonitosti, da će o svemu obavijestiti Zmajlovićeve nadređene u Vladi te da se više ne namjerava s njim sastajati.

'Ukoliko Vas, pak, spopadne bilo kakva boleština, ja Vam želim brzo ozdravljenje', zaključio je cinično Koren, inače sklon korespondenciji s raznim ministrima i ministarstvima.