Hrvatska POTPIŠITE PETICIJU AMNESTYJA

Uz koncert U2: 'Više prava, manje siromaštva'

'Zahtijevamo dostojanstvo! Više prava, manje siromaštva!' geslo je s kojim će Amnesty International Hrvatske na predstojećim koncertima grupe U2 u Zagrebu obilježiti početak svog sudjelovanja u globalnoj kampanji Amnesty Internationala za ekonomska, socijalna i kulturna prava

ZAGREB - Dugoročna kampanja Amnesty Internationala 'Zahtijevamo dostojanstvo' ima za cilj okončanje globalnog siromaštva priznanjem i zaštitom prava siromašnih. Njome će se od vlada, država i korporacija tražiti vodstvo, odgovornost i transparentnost. Središnji dio zahtjeva kampanje bit će usvajanje i provedba zakona, politika i praksi koje mogu okončati neimaštinu, obespravljenost i nesigurnost.

Jedna od prvih aktivnosti za ostvarenje ciljeva kampanje bit će akcija za potpisivanje i ratifikaciju Dodatnog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima. Kada stupi na snagu, Dodatni protokol omogućit će žrtvama kršenja ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava te onima kojima je uskraćen pravni lijek u njihovim zemljama da zatraže pravdu na međunarodnoj razini.

Amnesty International Hrvatska ujedno poziva posjetitelje zagrebačkog koncerta grupe U2 da dođu do štandova njihove udruge te potpišu peticiju za Dodatni protokol, koja će 24. rujna ove godine u UN-u biti predana predstavnicima svih država svijeta.

Peticija se može potpisati i na internetu, na adresi http://protectallhumanrights.org.

Također, pozivaju posjetitelje koncerata da fotografiranjem s transparentom kampanje pruže direktnu podršku zahtjevima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još