IMAJU I HSS

Sanader: Nema ugroze za koaliciju, idemo dalje!

16.12.2008 u 20:26

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji u New Yorku sudjeluje u radu Vijeće sigurnosti UN-a, izjavio je u utorak da vladajuća koalicija u Hrvatskoj nije u opasnosti

NEW YORK - Tako je odgovorio na pitanja novinara o saborskom glasovanju o zakonu o poljoprivrednom zemljištu i zakonu o golfu, koji nisu podržale sve stranke koalicije. "Nije ugrožena koalicija. Treba reći da mi u koaliciji imamo i HSS, koji je predlagatelj tih zakona. Nisu u koaliciji samo manjine, već i HSS, HSLS i HSU.

Svi koalicijski partneri moraju imati razumijevanja jedni za druge i ako je neki zakon dobar, treba ga prihvatiti", rekao je Sanader.

Ocijenio je da se koalicijske stranke ne moraju o svemu složiti, podsjetivši da ni kod hrvatskog priznanja Kosova nije bilo jedinstva vladajuće koalicije.

"Dakle idemo dalje. Sve u redu. Treba imati malo više razumijevanja u međusobnim odnosima i to je sve. Nema nikakve ugroze za koaliciju", naglasio je Sanader.

Sanader u utorak u New Yorku predsjeda sjednicama Vijeća sigurnosti UN-a o Bliskom istoku i Somaliji, na kojima se očekuje usvajanje relevantnih rezolucija.

U stanci zasjedanja zasebno će se sastati s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice i glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom.