ODLUKA NA MILANOVIĆU

Linić ponudio mandat na raspolaganje?

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić uz odluku o razrješenju svog pomoćnika Branka Šegona, ponudio je premijeru Zoranu Milanoviću i mandat na raspolaganje, potvrdilo je Novom listu nekoliko izvora bliskih Vladi i SDP-u

Kako doznaje Novi list iz Ministarstva financija, u Vladu je u petak u predloženom tekstu priopćenja o Šegonovom razrješenju otišla i rečenica o tome da Linić nudi mandat na raspolaganje te je uz to bio priložen i dokument takve 'ponude'.

To znači da Linić nije ponudio neopozivu ostavku, nego je odluku o svom ministarskom mandatu prebacio na Milanovića. Kako se Vlada o tome u svome priopćenju u petak nije očitovala čini se da su takav Linićev potez odlučili zanemariti.

U Vladi su Jutarnjem listu neslužbeno rekli da ministar Linić 'nije dao ostavku'.

No, na pitanje je li ministar financija stavio svoj mandat na raspolaganje, rečeno je da 'takav institut ne postoji, ostavka se daje ili ne daje'.

Ministar Linić došao je u ponedjeljak na posao kao i svakog dana, rano ujutro. Iz više izvora Jutarnjem listu je rečeno da je Linić cijeli dan bio u svom uredu i pripremao rebalans proračuna koji bi trebao predložiti do kraja veljače.

Više o toj temi možete pročitati u Novom listu i Jutarnjem listu