TERAPIJA DJELUJE

Sanader puno bolje i nema temperaturu

09.08.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader danas je bolje nego jučer. Nema temperaturu pa se i subjektivno osjeća puno bolje, osim što je fizički iscrpljen od ranijih dana kada je imao vrlo visoku temperaturu

ZAGREB - Više nema nikakve neposredne opasnosti da bi mu se zdravstveno stanje moglo pogoršati što se tiče upale pluća, piše Večernji list.

Liječnici su zadovoljni Sanaderovim stanjem, izjavio je danas voditelj Odjela pulmologije na Klinici za plućne bolesti Jordanovac Miroslav Samaržija.

"Pacijent je bolje, osjeća se bolje, nema temperaturu i zadovoljni smo", rekao je Samardžija u telefonskoj izjavi Hini, naglasivši da je riječ o izvrsnom rezultatu, te da se bolje i ne bi moglo očekivati u tako kratkom roku.

Sanader je u petak zadržan na liječenju nakon što mu je dijagnosticirana upala pluća. Točan uzrok upale još je nepoznat, a testiranja mogu potrajati i tjedan dana, objasnio je Samaržija, ističući kako uzrok bolesti i nije važan koliko činjenica da je pacijentu bolje.

Antibiotska terapija koju dobiva intravenozno i terapija kisikom djeluju.

Podsjetimo, bivši šef Vlade i HDZ-a u petak je primljen u u zagrebačku Kliniku za plućne bolesti Jordanovac gdje mu je dijagnosticirana teška upala pluća.