ŠIBENČANI ZABRINUTI

Malo vitra na vezu pod budnim okom policije

08.08.2009 u 18:16

Bionic
Reading

Dok se Ivo Sanader na Jordanovcu liječi od upale pluća koju je možda uzrokovala legionela, 18-metarska luksuzna jahta Malo vitra, na kojoj se odmarao, vezana je u NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik, gdje je strogo čuvaju policija i zaštitari

ŠIBENIK - Iz NCP-a kažu da je uplovila prije 10 dana zbog prvog redovitog servisa motora, ali svakako je i sigurnost razlog što je vezana tu, a ne u marini NCP-a u istom kompleksu. Ulaz u brodogradilište, neposredno uz ulaz u krug PU šibensko-kninske, osiguravaju zaštitari koji onemogućuju pristup radoznalcima i drugim nezaposlenim osobama, piše Večernji list.

Uz to, neposredno uz Malo vitra vezan je i brod šibenske postaje Pomorske policije Krapanj, koji je čuvao bivšeg premijera tijekom krstarenja Jadranom. Doduše, Krapanj je poslijepodne isplovio na zadatak. Zbog prvotne sumnje da je bivši premijer zaražen legionelom dok je krstario na Malo vitra, Šibenčane je zabrinula mogućnost širenja zaraze. Iz Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije umiruju strahove.

'Posljednji je slučaj legionele u nas zabilježen još prije dvije godine. Da postoji sumnja da je netko zaražen, sigurno bismo dosad bili obaviješteni o potrebnim koracima. Bivši premijer nije stalno bio na jahti, negdje je i odsjedao, pa je vjerojatno da se zarazio u nekom od hotela koje je posjetio', rekla je dr. Ankica Parat-Baljkas, dežurna liječnica u Epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ-a.

Načelnik kabineta ministra policije Dubravko Novak kaže da je policijski brod Krapanj usidren u brodogradilištu na policijskom vezu koji je MUP zakupio te da posada ne osigurava jahtu na kojoj je plovio bivši premijer, nego je na odmoru. Zašto je jahta Malo vitra usidrena pokraj, Novak ne zna.

Stručnjak za osiguranje koji se brinuo za sigurnost Franje Tuđmana kaže da policija uopće ne treba ploviti za Sanaderovom jahtom, nego se osigurava tako da se jave odredišta na koja jahta stiže i ondje čeka osiguranje.