NEPRIKOSNOVENI VLADAR SPLITA

Kad Kerum priča, nitko ne podiže glavu

Bionic
Reading

Samo nekoliko mjeseci od preuzimanja funkcije, prvi direktno izabrani splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je, nažalost, sumnje naroda kako će prvi čovjek grada sa svim dobivenim ovlastima i milijunima na privatnom računu biti neprikosnoveni i nesmjenjivi vladar Splita

SPLIT - Iako mu je žezlo dao zakonodavac, bezobrazno i prepisavši zakone sa Zapada, na tronu će ga ostaviti splitska politika koja mu očito u ovom trenutku ne može ništa, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako objasniti da na sjednici Gradskog vijeća, jedinom tijelu koje može i mora kontrolirati njegove široke ovlasti, Kerum obznani da se odustaje od dugoočekivanog projekta POS-a, a da nitko od vijećnika i ne podigne glavu ili, nedajbože, upita gradonačelnika što će biti sa 400-tiinjak obitelji kojima su poticani kvadrati jedini način da se skuće.

Gradonačelnik im zatim otvoreno najavi kako će uskoro mijenjati GUP i industrijske zone pretvarati u stambene, a u Banovini opet muk. Nije valjda da se sa svime slažu?!

Split je, eto, postao i jedini grad u Hrvatskoj gdje se na Vijeću raspravlja o politici nogometnog kluba, transferima igrača, podršci navijačima...

Privatizacijom “Hajduka” Kerum je tako osim Grada dobio i najznačajniji sportski klub u državi, a uz to je i najveći gradski poslodavac, te je financirao kampanje i SDP-a i HDZ-a.

Stoga i ne treba čuditi što se na Vijeću najčešće čuje - hvala Vam, gradonačelniče, i zahvaljujemo, gradonačelniče...