POKRENUTO RAZRJEŠENJE

Šegon odbio otići, pa ga je Linić smijenio!

31.01.2014 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje objave premijera Zorana Milanovića u televizijskom intervjuu da više nema povjerenja u pomoćnika ministra financija, ministar Slavko Linić poslušao je šefa i pokrenuo postupak za razrješenje Branka Šegona

U Vladi doznajemo da je vijećanje ministra financija sa suradnicima od ranih jutarnjih sati ipak okončano odlukom o razrješenju pomoćnika ministra financija Branka Šegona, koji je odbio svojevoljno odstupiti. Smjenu je zatražio sam premijer Milanović.

Šegon je pod istragom Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa zbog povlaštenog kredita HBOR-a od 31 milijun kuna za turistički biznis koji je, nakon njegova odlaska u Ministarstvo, preuzela njegova obitelj. Kao državni dužnosnik sve potencijalne sukobe interesa morao je prijaviti na vrijeme Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Iako se počelo kalkulirati da bi sa Šegonom mogao otići i ministar Linić, koji je navodno prilično uvrijeđen jer je premijer mimo njega javno najavio smjenu Šegona, doznajemo da je Linićevo mjesto u Vladi ipak stabilno. Odnos Linića i premijera danas je, doznajemo - 'standardan, kao i uvijek'.

Koliko će dugo potrajati savez veterana SDP-a Linića i mladog premijera Milanovića, razjasnit će se nakon vala rekonstrukcija u Vladi koje su, najavio je premijer, izgledne u narednom razdobolju.